Gezonde leefstijl

Waarom werken aan een gezonde leefstijl?

Een gezonde leefstijl is in deze gekke tijd extra belangrijk.

Sommige mensen zeggen dat het een hype is. Er wordt veel over gezegd en de artikelen en boeken over een gezonde leefstijl zijn bijna niet aan te slepen. Toch zouden wij veel bewuster en beter voor ons lijf kunnen en moeten zorgen. Maar waar begin je dan?

Bewustwording is een eerste goede stap. Nadenken hoe je eigen leven eruitziet. Eet je gezond, beweeg je voldoende, hoeveel stress ervaar je en kan je goed slapen? Hier kritisch naar kijken en je bewust zijn van je eigen gedrag is al een mooie stap.

Deze vragen hielden ook mij bezig en tijdens mijn opleiding als Beweegcoach kwamen ze vaak ter sprake. Wat wij als normaal zijn gaan ervaren, is heel abnormaal en zelfs ongezond voor ons lichaam. Ons lijf heeft zich in miljoenen jaren geëvolueerd maar in de laatste 20 jaren komt er dagelijks 20 keer zoveel informatie op ons af. We ervaren te veel prikkels, eten vaak te veel, te zout en te veel suikers. We staan voortdurend ‘aan’, ervaren stress door prestatiedruk, brengen onze werkdag zittend door en krijgen te weinig beweging in de buitenlucht.

Een mensenlichaam is sterk, maar door al deze factoren komt burn-out op steeds jongere leeftijd voor. Welvaartsziekten als diabetes 2, hart- en vaatziektes, overgewicht en hoge bloeddruk nemen in rap tempo toe. De balans weer terugvinden dankzij een gezonde leefstijl kan deze ziekten voorkomen en zorgt voor een beter immuunsysteem. Zo voel je je beter, fitter en kan je met veel meer energie de dag door. Het is echter niet eenvoudig om je leefstijl aan te passen want doorbreken van gewoontes is erg lastig.

IMG_0856_InMotus_Linda_WEB (2)
IMG_0846_InMotus_Linda_WEB